Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

luni, 4 iulie 2011

Hoti pe girla

Prietenul nostru ,Marian Onifrei ,a fost pe girla zilele trecute ,pe locurile unde mergem si noi, In una din dimineti sa trezit cu 5 lansete lipsa. In zona mai erau pescari ,deocamdata nu se stie cine le-a luat. In vreo 11 ani de cind pescuiesc in zona asta sa mai intimplat sa raminem fara scule, prima victima am fost eu cind aveam ciomegele ,le insirasem pe marginea apei in padure vreo 14 bucati,pe o lungime a malului de vreo 200m .am recuperat doar vreo 3,pe cele care erau mai aproape de mine (hoti nu au vrut sa riste ) ,nu mi-a parut rau de ciomege ,dar mi-a luat si minciocul ,care era beton,un mincioc bazat ,bun la crap.Si in ziua de azi ma intreb ,cine se putea preta sa ia niste simple ciomege din lemn cu inele de sirma galvanizata o simpla ata (in locul firului monofilament) si la cotor 2 cuisoare pe care era infasurata ata. Apoi a urmat Marian de la Prahova ,lansetele au disparut cu husa cu tot (Marian abia venise ,nici nu le scosese din husa ) au fost furate ziua ,distanta de locul de campare ,unde erau lasate era de vreo 40.(Marian a lasat sculele pe locul unde pescuisem eu ,ca sa tina locul ocupat pentru a doua zi ) (a doua zi nu le-a mai gasit ) Banuieli erau asupra unui localnic (care am auzit ca se cam ocupa cu treaba asta ,dar si asupra unor tigani care lucrau la exploatarea forestiera si care seara veneau chiar in locul unde erau lasate lansetele , sa se spele de transpiratie . Apoi au urmat constanteni ,hoti au stat intr-o barca si ne-au studiat pe toti toata ziua (la iesirea aia ne-am intilnit mai multe grupuri ,prahoveni si constanteni ) Hoti se faceau ca pescuiesc din barca in apropierea noastra ,abia a doua zi cind sa vazut hotia ,ne-am adunat cu toti am discutat si am ajuns la concluzia ca aceiasi barca nea filat cu o zi inainte pe toti .(a stat citeva ore in zona fiecarei tabere pentru a ne studia ,ce scule avem ?cit bem ? cind ne-am culcat ? etc. ) au atacat la constanteni care aveau niste scule de top, chiar le-am zis ,ma ce dracu cautati cu lansetele astea aici ? Aveau lansete foarte scumpe ,de la 10 milioane in sus batul si mulinetele la fel ,scumpe tare si alea. (Paguba a fost foarte mare ) Atunci sa postat pe multe forumuri patania . Oameni au chemat politia ,sa facut reclamatie si culmea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
in vreo 2,3 luni politia a prins hoti si sculele au fost recuperate,( hoti erau specializati pe scule de pescuit sportiv ,politia a gasit la ei sute de lansete ) erau din judetul Tulcea (daca nu ma insel ? ,erau din Mahmudia ) Aaaaaaaaaaaa , daca nu ma insel Marian Onofrei a fost furat si atunci ,parca tot vreo 5 lansete ii luase si atunci. Asa ca ,atentie unde campati ,ce vecini aveti , FOARTE IMPORTANT : cine va viziteaza ziua ,chiar daca trece pe linga tabara mai la distanta ,nu poti sti ce ginduri are ,cind se lasa seara stringeti obiectele care creaza tentati si punetile la loc sigur . Este nemaipomenit sa aveti un ciine la tabara .Cu ani in urma am vazut la niste nemti ,care pescuiau la Balteni ,aveau in jurul taberei montati citiva senzori de prezenta ,care aprindeau lumini si incepeau sa sune atunci cind cineva intra in zona activa in care erau reglati,si aia sint foarte buni,dar ciinele e foarte bun,hotul care trece ziua prin apropierea taberei ,noaptea nu va mai veni sigur cind stie ca aveti un ciine.

Un comentariu:

  1. racul albastru5 iulie 2011 la 20:30

    Chestia cu furatul pe balta e cu dus si intors, adica daca lasi sculele insirate pe mal sau la locul unde pescuiesti si nu stai linga ele sint sanse ca cineva sa treaca prin zona si tentatia e mare, daca lasi tabara nepazita si cu toate cele imprastiate prin jur la fel se intimpla; se fura pentru ca le creati conditii sa poata fura; e o vorba " paza buna trece primejdia rea ", deci paziti-va de hoti si hotii nu va vor mai putea fura, e vina voastra ca ati fost furati, ca hoti sint peste tot.

    RăspundețiȘtergere