duminică, 17 iulie 2011

ROSIILE ROMANESTI

De cateva saptamani, au aparut in piete rosiile romanesti. Ceva mai mici si nu atat de aratoase ca cele din import, rosiile noastre sunt foarte usor de recunoscut dupa gust: sunt dulci si usor parfumate, avand in ele parca un strop din soarele la care s-au copt. Aceasta, spre deosebire de suratele lor, tomatele din import, care au stat cu saptamanile prin depozite racite artificial, s-au copt in lazi, ajungand in farfuriile noastre apa chioara: saracite in vitamine, in enzime si nutrienti.
sursa :

3 comentarii:

  1. CRED CA SI CRAPILOR LE-AR PLACE ...!

    RăspundețiȘtergere
  2. nici rosiile ramanesti nu mai sint ce au fost odata ca semintele nu sint romanesti, sint de import si degeaba cresc pe pamint romanesc, nu au gustul rosiiilor de acum 20 de ani, cind simteai intr-adevar adevaratul gust de rosie, indiferent de unde o cumparai

    RăspundețiȘtergere
  3. La tara in unele locuri sa pastrat saminta si se fac rosiile alea mari carnoase ,care le stim ,eu am avut multi ani soiul romanesc,acum l-am pierdut dar la noi sint multi care il au.

    RăspundețiȘtergere