Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

duminică, 27 februarie 2011

Laptele de porumb (varianta mea )

Am fiert apa si am adaugat zahar ,de fapt iese un fel de sirop,reglajele le faci tu (cit zahar si cita apa ) in functie de cit sirop (pardon, lapte) vrei sa rezulte.(chiar daca gresesti initial si il faci prea subtire sa zicem ,il fierbi mai mult ,apa se evapora si asa devine mai viscos )Eu am gresit,ma pus dracu sa pun si un litru de tuica peste apa,,sa evaporat tot alcoolul prin fierbere , tuica am puso degeaba.Pentru 2 litri de sirop am consumat destul zahar,dar nu mai stiu exact cit ?.Dupa vreo luna a inceput sa se zahariseasca pe fundul bidonului (probabil ca astia de il comercializeaza ii pune vreun stabilizator ) eram pe girla si am comparat cu cineva laptele preparat de mine cu unul cumparat , asta de l-am facut eu ,era incolor , cel din comert avea o tenta galbuie (probabil ca se pune si ceva coloranti) ,dar cel facut de mine avea gust de porumb mai pronuntat.Eu l-am folosit ca liant atunci cind amestecam mamaliga care o aruncam in apa cu pleava uscata de srot ,tarita sau,, mixuri minune,, cumparate de la magazine (le amestecam intr-o galeata toate si puneam sirop dasta (pardon lapte de porumb) sa se lege , mare jmecherie nu e ,bani aruncati pe girla,(cel putin la ce il foloseam eu? puteam la fel de bine sa folosesc si apa din girla )(pe girla pestele ramine pe locul momit sa manince mamaliga ,nu cred ca ramine sa bea un sirop ,dilutia e prea mare ,e ca si cum trag eu o basina la Ploiesti si sper sa o miroasa altul la Bucuresti ( (poate la alti o avea alta valoare ,probabil ca (virgula),crapi astia de crescatorie sint mai mofturosi ,,si chiar cred ca asa se intimpla ,pentru ca noi ii invatam ,eu pe dunare nu prea ii vad utilitatea s-ar putea ca peste ceva timp crapul crescut in captivitate sa refuze laptele de porumb ,sa zica , bai pescare daca ai miere de albine ? maninc ,daca nu ? nu maninc!!!!!!!. Si tot asa.

6 comentarii:

  1. nu am inteles reteta; de unde avea gust de porumb ca nu ai pomenit in reteta decit de apa, zahar si alcool?

    RăspundețiȘtergere
  2. Siropul asta de zahar fiert,miroase a porumb.

    RăspundețiȘtergere
  3. Geniala reteta, nu ar trebui sa o impartasiti pe blog, trebuia vanduta pe bani grei :)). Un sfat: zaharul brut miroase si mai si. Sau daca aveti, curatati cateva capatani de sfecla, taiati-le cuburi si fierbeti-le pana scade apa, sa vedeti ce melasa cu miros de basina agricola iese.
    Sunt curios ce reactie ar avea Tata Nitu sau alti "producatori" de lapte din asta, daca ar citi pe aici ca le-a descoperit cineva smecheria.

    RăspundețiȘtergere
  4. FisherKing spunea...
    Geniala reteta, nu ar trebui sa o impartasiti pe blog, trebuia vanduta pe bani grei :)). Un sfat: zaharul brut miroase si mai si. Sau daca aveti, curatati cateva capatani de sfecla, taiati-le cuburi si fierbeti-le pana scade apa, sa vedeti ce melasa cu miros de basina agricola iese.
    Sunt curios ce reactie ar avea Tata Nitu sau alti "producatori" de lapte din asta, daca ar citi pe aici ca le-a descoperit cineva smecheria.
    ...........................................
    Eu am accentuat explicatia referitor la dunare ,unde eu nu ii vad utilitatea,pe balti folosit ca liant la nada uscata ,.SIGUR ,ajuta mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai aia e, ca orice indulcitor poate fi folosit ca liant, chiar si la boilies, dar au inventat ei vrajeala asta cu laptele de porumb, desi substanta respectiva nu are nici o legatura cu porumbul, poate doar cu sfecla. E adevarat ca mirosul ala salciu te poate pacali, dar substanta aia nu a vazut porumb nici in filme. E o intreaga filosofie, dar mai bine ne vedem de pescuit, ca oricum nu ne pacaleste marketingul baietilor care se tin de concursuri

    RăspundețiȘtergere
  6. @ FisherKing spunea...
    Pai aia e, ca orice indulcitor poate fi folosit ca liant, chiar si la boilies, dar au inventat ei vrajeala asta cu laptele de porumb, desi substanta respectiva nu are nici o legatura cu porumbul, poate doar cu sfecla. E adevarat ca mirosul ala salciu te poate pacali, dar substanta aia nu a vazut porumb nici in filme. E o intreaga filosofie, dar mai bine ne vedem de pescuit, ca oricum nu ne pacaleste marketingul baietilor care se tin de concursuri
    6 martie 2011, 01:42
    .......................................
    Ai dreptate pe noi nu ne mai pacaleste ,poate noi sa ii pacalim pe ei (crapari astia cu staif)
    In schimb pacalesc copii astia care nu prea stiu cu ce se maninca pescuitul

    RăspundețiȘtergere