Fishing adventures ...




Fishing adventures ... in the Danube Delta !!!


Postde catre craparulsef » 26 Dec 2010, 15:58
Deschid acest topic, pentru toți pescarii interesați în a organiza împreună, de comun acord, în anul 2011 o călătorie prin Delta Dunării ...
Pentru început îndrăznesc să mă gândesc la un grup de maxim 30 persoane, prieteni pescari în devenire ... în mod evident fiecare pescar cu barca lui cu motor, un minim de echipament camping, ceva scule de pescuit, eventual din barca, camere foto şi multă voie bună !!!
Aștept propuneri, idei constructive, poate reușim împreună să ne bucurăm de natură!

..........................................................................
O initiativa comuna  ,grupul nostru , nea Mircea de la Sulina si oricine va dori sa participe. Discutile pe tema , le  postam  la comentari
............................................................
Poze si clipuri de la expeditia din 2010
....................................................................
Un posibil prim traseu ,propus de nea Mircea ,astazi 27.02.2011

Alta varianta de traseu propusa astazi 1.03.2011 (dupa calculele baietilor aceasta varianta implica un  consum de carburant mai mic) e posibil ca aceasta  varianta sa ramina  de baza.

Referitor la participarea în condiții de legalitate, respectiv permise de pescuit şi de intrare în deltă, aceste aspecte sunt cred mai mult decât evidente.
Cât privesc termenii de navigare la fel in condiţii de legalitate şi de siguranţă, în principal ar trebui respectate următoarele:
LEGE Nr. 191 din 13 mai 2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 332 din 16 mai 2003 
.... din care aş cita in primul rând:
ART. 2
(1) Conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta comandantului sau a altei persoane care încredinţează cu ştiinţă conducerea navei unei persoane fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Aici aş explica puţin faţă de situaţia noastră: ambarcaţiunile dotate cu un motor de pană la 5 CP se pot conduce fără permis de conducător ambarcaţiune sport şi agrement, de la 5 CP inclusiv, este necesară dobândirea prin examen a certificatului de capacitate.

ART. 28
(1) Arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Aici aş explica puţin faţă de situaţia noastră: ambarcaţiunile de pană la 7m lungime, dotate cu un motor de până la 20 CP, nu se înmatriculează, ambarcaţiunile dotate cu o motorizare de peste 20CP se supun înmatriculării.
Ambarcaţiunile înmatriculate au ataşat la carnetul de ambarcaţiune actul de inspecţie care trebuie sa fie valabil şi care în partea a doua are înscrisă, obligativitatea dotării ambarcaţiunii cu mijloace şi echipamente specifice obligatorii pentru respectiva zonă de navigaţie. 

.....
Pentru cele neînmatriculate ... e bine să aveţi în dotare 2 rame, 2 strapazane (eventual furcheţi), lanternă, o ancoră, parâmâ 30m, veste de salvare, colac de salvare, trusă de prim ajutor, cuţit.
Nu în ultimul rând vă sfătuiesc să lecturaţi şi să cunoaşteţi ... HG 876 din 2007 - pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la regimul transporturilor navale, completată prin HG 1323 din 4 noiembrie 2009
Dacă mai aveţi şi alte asemenea întrebări vă stau la dispoziţie
Postat de nea Mircea  3.03.2011

Buna si ideea lui nea Mircea cu echipamentul sustinuta de Liviu 


41 de comentarii:

  1. Mulțumesc încă o dată şi pe această cale sprijinului acordat acestui vis al meu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acuma nu stiu ce sa fac ,sa copiez si toate propunerile deja scrise pe infopescar ? ,matale ce zici?
    Ar fi bune ,am avea deja o baza de discuti

    RăspundețiȘtergere
  3. Personal cred că ar fi mai bine să avem aici propria "construcție" în acest sens ...
    Astfel vom evita poate, eventuale neplăceri şi cu moderatorii (administratorii) forumului ...

    RăspundețiȘtergere
  4. E in regula ,e un topic creat de matale si cred ca e normal sa ai ultimul cuvint.
    Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bag......,ma bag ..... indiferent ce-o insemna asta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne bagam ,normal,sa vina si Cristi zilele astea cu propuneri (spunea ca are un traseu surpriza )si vom vedea.Are si nea Mircea niste idei.Probabil ca nea Mircea si Cristi vor face traseul ,,,eu merg unde vor ei,nu am propuneri.

    RăspundețiȘtergere
  7. suna interesant, eu si cu un prieten in principiu ne bagam

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi pe Infopescar am dat mesaj privat lui :Ionutniculae ,dany_eok si lui liviu_neacsu,,pentru ai anunta de hotarirea luata impreuna cu nea Mircea ,,de a continua discutiile pe blog, despre planificarea expeditiei in Delta .Acum pe seara am verificat mesageria. MESAJELE DATE CATRE CEI 3 COLEGI PESCARI ,,, NU MAI ERAU ,,AU FOST STERSE,,, AVIZ CREDULILOR ,NU NUMAI CA VI SE CITESC MESAJELE ,,,CI SINT STERSE ORICIND VOR MODERATORI

    RăspundețiȘtergere
  9. ideea este tentanta dar cred ca a fost lansata mult prea devreme, dar daca ati lansat-o veniti atunci cu lucruri mai concrete (perioada aproximativa, traseu, durata, perioada de rezerva in caz de conditii meteo nefavorabile, altele care nu-mi vin in scufita acum), construiti o baza de plecare pe care ulterior sa o modificam impreuna; la prima vedere pare simplu dar e o idee fooooaaaarrrte complicata si cu cit vor fi mai multi amatori cu atit se vor complica lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  10. traseul surpriza de care aminteste nea Ion nu are nici o legatura cu aceasta expeditie la care va ginditi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai eu cred ca in primul rind trebuie sa cadeti la o intelegere tu Cristi si nea Mircea, referitor la perioada si durata ,(amindoi aveti concediu in toamna ) ca noi restul ( astia care ne stim ) venim oricind.Conditi meteo ? pai chiar daca va veni o ploaie ,cit sa tina ? o zi ,ne asumam riscul.Singura mea rugaminte se refera la durata , sa nu depasim 7,8 zile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oricum vreti voi , da' nu cu fandoseli... supravietuire frate, mancam ce prindem, ne descurcam cum putem........!
    Asta este propunerea mea (una dintre ele).

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai Mariene ,fiecare cum vrea nene,care vrea pe supravietuire ,care vrea cu icre negre,sau salata de papura ,,vorba lui Cristi,, ce pot eu sa impun cuiva ceva ? singura regula eu zic ca ar trebui sa fie FARA BAUTURA LA NOI (tot ce tine de alcool NEXAM )

    RăspundețiȘtergere
  14. ion paun spunea...

    Ne bagam ,normal,sa vina si Cristi zilele astea cu propuneri (spunea ca are un traseu surpriza )si vom vedea.Are si nea Mircea niste idei.Probabil ca nea Mircea si Cristi vor face traseul ,,,eu merg unde vor ei,nu am propuneri.
    24 februarie 2011, 10:39
    Ar fi cred un traseu mult mai elaborat dacă il vom imagina împreună, orice idee poate fi benefică ... oricum aşa cum am mai afirmat orice traseu trebuie acceptat în unanimitate, în consecinţă va trebui să ne consultăm în prealabil.
    __________________________

    racul_albastru spunea...

    ideea este tentanta dar cred ca a fost lansata mult prea devreme, dar daca ati lansat-o veniti atunci cu lucruri mai concrete (perioada aproximativa, traseu, durata, perioada de rezerva in caz de conditii meteo nefavorabile, altele care nu-mi vin in scufita acum), construiti o baza de plecare pe care ulterior sa o modificam impreuna; la prima vedere pare simplu dar e o idee fooooaaaarrrte complicata si cu cit vor fi mai multi amatori cu atit se vor complica lucrurile.
    24 februarie 2011, 22:42
    Eu unul îmi doresc foarte mult a petrece din timpul liber, fie chiar şi numai două săptămâni, alături de alți minunați pătimași ai deltei noastre ...mă gândeam, de vom putea reuși mai spre toamnă, din cel puțin două motive. Unul ar fi perioada în care probabil apetitul peștilor cel puțin teoretic, ar fi mai mare iar cel de al doilea dar nu ultimul ar fi țânțarii !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Deja mă văd împreuna cu zeci de prieteni, în jurul unui foc de tabără!
    Personal, îmi convine şi în septembrie, dar cu atât mai mult în octombrie ... în unanimitate vom decide. Dacă îmi este permis ca şi primă regulă de bază, deciziile se vor lua numai în unanimitate ... negocierile după părerea mea fiind soluția.
    În continuare câteva din ideile mele expuse şi pe forum...

    1. Permis de intrare în deltă, permis de pescuit, acte personale, harta detaliată a deltei ...

    În principal cred că e foarte clar pentru noi toți că intrarea în Delta Dunării, presupune reguli ce în mod evident trebuiesc a fi respectate de fiecare deopotrivă. Referitor permis de intrare - vom citi pe pagina A.R.B.D.D. dacă vor apare şi alte reguli, eventual diferențe de cuantum, zone strict protejate etc. - evident că ne vom conforma.
    Permis de pescuit ... aici e mai simplu le voi da eu, celor ce nu vor avea la fel ca şi anul acesta, prin asociația noastră, probabil tot la prețul de 50 roni.
    Harta detaliată a deltei ... aici avem o mică problemă. Ar trebui sa avem toți aceiași hartă pentru că ar putea fi situații de exemplu ... în care unii dintre noi să plece sau să ajungă către următoarea locație stabilită de comun acord mai devreme sau mai târziu, nimeni nu poate avea îngrădită libertatea de mișcare. Dar despre eventuale reguli putem discuta până ajungem la un numitor comun.

    2. Mijloace de deplasare în deltă, capacitate maximă de încărcare, propulsie, certificate de capacitate ...

    Evident în principal e vorba de mici ambarcațiuni de agrement cu motor. După părerea mea ideal ar fi sa avem câte una de persoană ... voi motiva ulterior de ce.
    Capacitatea maximă de încărcare ar trebui să fie undeva cuprinsă între 300 - 500 kilograme ... voi motiva ulterior de ce.
    Referitor mijloace de propulsie aici cred ar trebui sa fim în primul rând îngăduitori cu însăși delta! Personal cred că motoare până în maxim 40 CP ar fi mai mult decât suficient. Viteza maximă de deplasare ar trebui să fie una de croazieră nu de concurs. În mod sigur cei mai mulți dintre noi vor avea ambarcațiuni propulsate de motoare până în 5 CP pentru că nu toți posedă certificat de capacitate de conducător ambarcațiune agrement categoria D.
    De ce o barcă de persoană ... pentru mai multe motive dintre care aș enumera: siguranță, stabilitate, vizibilitate, confort, mai multe bagaje structurate în compartimente sau capacități etanșe (ex. cutii lavabil de 25-30 litri), posibilitatea de a pescui mai ușor din barcă dacă situația o cere. Toate acestea nu exclud şi alte variante, eu doar vă împărtășesc din experiență.
    De ce capacitate de încărcare cuprinsă între 300 - 500 kilograme, pentru că din practică eu personal nu pot pleca cu mai puţin de 450 Kg. Asta presupune în principal, combustibil, alimente, nadă, haine de schimb, echipament camping şi de pescuit.

    RăspundețiȘtergere
  16. CONTINUARE ... MĂ ÎNNEBUNEŞTE CHESTIA ASTA CU NUMAI 4000 DE caractere pentru un mesaj!!!

    3. Combustibil, lubrifiant ...

    Combustibil după părerea mea ar trebui sa avem la bord undeva în jur de 100 litri în condițiile în care am ales barca şi motorul corespunzător acesteia. Din practică vă spun că bărcile din fibră tip Laguna 480 sau 535 cele de tip Romcraft 500 sau 510 sunt bune pentru o astfel de expediție. Se pretează la motoare de la 9,9 CP până la maxim 40 CP. Au spații compartimentate sunt stabile, se poate pescui comod din ele. Nu lipsit de importanță este faptul că în Delta Dunării nu sunt multe puncte de alimentare cu combustibil, astfel că pentru marea majoritate dintre noi va trebui să avem la bord rezerve suficiente până la primul tanc cu combustibil. Vom alimenta pentru început de la Tulcea. Cu lubrifiantul este mai ușor, fiecare va putea avea achiziționat de acasă ulei atât pentru motor cât şi pentru grupul conic funcție de tipul motorului.

    4. Echipament de pescuit ...

    Vă spun pe scurt ce voi avea eu şi eventual ne consultăm ulterior ...

    3 lansete Cormoran Black Bull HC Spinning, 3.00m, 40-120gr ... poate şi 2 sau 3 mai lungi pentru pescuitul de pe mal
    3 mulinete Shimano Baitrunner Aero 6000 GTE ... poate si 2 sau 3 SHIMANO BBLC dacă iau şi beţele lungi.
    1 lanseta sheffield + 1 lanseta feeder echipate cu mulinetele lor
    2 lansete de baitcasting cu mulinetele lor
    Accesorii, suporti, nadă, năluci, fire, plumbi etc. ştiţi şi dvs. ce anume vă trebuie.....

    5. Echipament camping ...

    La fel vă spun ce voi lua eu ....
    Cort mic 2 persoane tip iglu special pentru condiții extreme asemănător celor folosite de alpiniști.
    1 saltea gonflabilă + 2 de rezervă ... ocupă puţin spațiu şi dacă se sparge nu mai pierzi timpul cu reparațiile.
    1 lampă mică pe gaz lichefiat cu butelii de rezervă
    diferite sisteme de iluminat + convertor pe barcă eu având pentru pornire un acumulator de 60 amperi
    şi voi mai alege din lista publicata deja pe forum anul trecut, undeva pe la începutul anului, elemente strict necesare ...
    eventual un sac de dormit, un scaun şi o masă. În principal mă voi raporta la ce pot căra mai tot timpul în barcă şi în acelaş timp să pot şi eventual pescui din barcă cu tot echipamentul la bord.

    Pentru orice alte sugestii, sfaturi, păreri e firesc să rămânem deschişi şi aşa cum bine spunea Racul albastru ... vom construi o baza de plecare pe care ulterior sa o modificam impreuna !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. ion paun spunea...

    Bai Mariene ,fiecare cum vrea nene,care vrea pe supravietuire ,care vrea cu icre negre,sau salata de papura ,,vorba lui Cristi,, ce pot eu sa impun cuiva ceva ? singura regula eu zic ca ar trebui sa fie FARA BAUTURA LA NOI (tot ce tine de alcool NEXAM )
    25 februarie 2011, 11:18

    Nea Ioane fii te rog milostiv!
    Măcar câteva berici acolo, caci suc de fructe beau tot anul acasă cu nevasta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Apropo, nea Ioane când doresc a mă abona prin email la acest subiect îmi apare jos pe fond roșu mesajul
    " A apărut o eroare la accesarea serverului"

    Te rog poate poți rezolva ceva în sens. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Nea Mircea
    Apropo, nea Ioane când doresc a mă abona prin email la acest subiect îmi apare jos pe fond roșu mesajul
    " A apărut o eroare la accesarea serverului"
    ..............................................
    Momentan nu stiu ce sa ii fac

    RăspundețiȘtergere
  20. am mai citit undeva despre punctele 1, 2, ...5
    si eu care ma gindeam ca iau prea multe bagaje cu mine cind mai plec pe girla si anul acesta am de gind sa mai reduc din ele, daca mai pot reduce ceva ca si asa plec cam cu strictul necesar; in primul an cind mi-am luat barca, am facut o lista cu ce trebuie sa am la mine, din start mi s-a parut cam mare si cu fiecare iesire am tot taiat din ea, acum cred ca are cam jumatate din prima lista, de fapt nici nu mai e lista ca toate le am in cap si cind fac bagajul le pregatesc fara a consulta vreo lista scrisa negru pe alb; in deplasarea din septembrie cu nea Gigel, am avut multe bagaje din cauza ca atit eu cit si Gigel am avut sacose cu nada pentru pesti (vizat era crapul) dar nu am folosit nada ca tot timpul ne-am miscat si nu avea rost sa nadim, asa ca am plimbat sacose de nada prin toata girla si ne-am intors acasa cu ea, la urmatoarea iesire de genul asta nu mai incarc barca cu tot felul de nade care nu le folosesc; in concluzie nu dotarea e principala pentru mine ci perioada, durata si traseul deplasarii pe girla in expeditia pe care o doriti si referitor la perioada eu optez pentru luna septembrie mai pe la inceputul luni din urmatoarele motive: ziua lumina e inca mare fata de octombrie, ziua e destul de cald sa mai poti face o plaja & baie in girla, peste se prinde si in octombrie dar scopul principal al deplasarii nu este pescuitul sau cel putin pentru mine pescuitul va fi un mod de procurare a mincarii, noaptea e racoare dar nu e frig dormitul in cort fiind o placere, haine mai putine, iar tintarii nu sint o problema decit pentru cei alintati, iar dupa ora 10 - 11 oricum dispar pina dimineata, si daca nu sint tintari inseamna ca nu am fost in delta, in septembrie am concediu; deci pe scurt: dotarea e treaba mea, prefer septembrie dar nu oblig pe nimeni sa accepte, aruncati un traseu pe masa negocierilor si cei mai principal NU PROMIT NIMIC, ca pina in septembrie se pot schimba multe care sa dea peste cap toate planurile, de aceea am zis ca e mult prea devreme pentru a organiza ceva concret.

    RăspundețiȘtergere
  21. racul_albastru spunea...

    am mai citit undeva despre punctele 1, 2, ...5
    ...in concluzie nu dotarea e principala pentru mine ci perioada, durata si traseul deplasarii pe girla in expeditia pe care o doriti si referitor la perioada eu optez pentru luna septembrie mai pe la inceputul lunii din urmatoarele motive....

    ______________________________

    Din motive lesne de înțeles, nu aici putem stabili exact perioada, durata şi traseul.
    Prin bunăvoința lui nea Ion, aici pe blog s-a putut face o informare suplimentară asupra proiectului în sine. Aceste elemente, respectiv data şi locul plecării, perioada aventurii şi traseul acesteia se va stabili pe INFOPESCAR acolo unde a fost pentru prima dată iniţiată acestă aventură.
    După părerea mea aici avem în plus doar posibilitatea informării suplimentare a userilor asupra acestui demers şi sau eventuale aprecieri ale acestora, demersuri benefice scopului expediției, amănunte legate de echipamente, dotări care ar putea să scape atenției celor de pe forum şi multe alte aspecte ce pot sprijini în adevăratul sens al cuvântului acest demers al cărui autor sunt. Mulțumesc pentru înțelegere.

    RăspundețiȘtergere
  22. craparulsef spunea...
    racul_albastru spunea...

    am mai citit undeva despre punctele 1, 2, ...5
    ...in concluzie nu dotarea e principala pentru mine ci perioada, durata si traseul deplasarii pe girla in expeditia pe care o doriti si referitor la perioada eu optez pentru luna septembrie mai pe la inceputul lunii din urmatoarele motive....

    ______________________________

    Din motive lesne de înțeles, nu aici putem stabili exact perioada, durata şi traseul.
    Prin bunăvoința lui nea Ion, aici pe blog s-a putut face o informare suplimentară asupra proiectului în sine. Aceste elemente, respectiv data şi locul plecării, perioada aventurii şi traseul acesteia se va stabili pe INFOPESCAR acolo unde a fost pentru prima dată iniţiată acestă aventură.
    După părerea mea aici avem în plus doar posibilitatea informării suplimentare a userilor asupra acestui demers şi sau eventuale aprecieri ale acestora, demersuri benefice scopului expediției, amănunte legate de echipamente, dotări care ar putea să scape atenției celor de pe forum şi multe alte aspecte ce pot sprijini în adevăratul sens al cuvântului acest demers al cărui autor sunt. Mulțumesc pentru înțelegere.
    27 februarie 2011, 11:19
    ..........................................
    27.02.2011

    In urma unei consultari cu nea Mircea ,am stabilit sa continuam informarea despre expeditia din toamna si pe blog si pe siteul Infopescar, toate detaliile logistice urmind a fi postate pe cele 2 platforme de informare , SINGURA EXCEPTIE de la informarea publica, este DATA PLECARI (pe vremurile astea ,nu e bine sa stie toata lumea ,cind plecam de acasa ) pentru a stabili datei plecari recomand a se folosi tel. mobil sau mes. (in niciun caz mesageria privata de pe siteurile de pescuit )
    ma puteti contacta la 0726 037 708
    sau email schrot_auto@yahoo.com
    (mes schrot_auto )

    RăspundețiȘtergere
  23. COPIE POSTARE - Forum - INFOPESCAR ......

    În urma unei consultări cu nea Ion, am stabilit de comun acord sa continuam informarea despre această expediție din toamnă în primul rând aici pe INFOPESCAR, unde a fost inițiată, dar nu în ultimul rând pe Blog sau chiar pe pagina mea de Netlog.
    Toate detaliile logistice urmând a fi postate pe cele 3 platforme de informare....
    SINGURA EXCEPȚIE de la informarea publica, este DATA PLECĂRII dat fiind faptul că în condițiile acestor vremuri, nu e bine să cunoască oricine, când plecam de acasă !!!
    ... pentru stabilirea acestei date de plecare, recomandăm a se folosi tel. mobil sau mesenger -ul.
    Telefonul meu în partea de jos a fiecărei postări. Sper să fiu în asentimentul tuturor, pentru că această măsură de precauție va putea preîntâmpina vizita prin efracție, la domiciliul unora dintre noi ce nu pot lăsa pe nimeni să-i supravegheze proprietatea.

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc pentru invitatie, nea Ion!! :)
    Uite si o propunere de traseu:
    Ziua 1: Plecarea (aici trebuie sa ne organizam impreuna) in cazul meu din Victoria. Mergem pe Sfantu pana pe la ultima bucla. Un motor de 15-25cai face drumul asta in 4 max 5 ore. (Aici putem ramane chiar 2 nopti)
    Ziua 2: Obligatoriu trebuie sa intram pe lacuri. Varianta mea: Erenciuc, Puiu,(Lumina), (Rosu), ne putem distra la o bibaneana cu un scurt popas de masa la Rosu 1-2 ore, dupa care plecam spre Sulina unde ne si campam (sigur stie nea Mircea un loc OK). Traseul e de inca 4-max 5 ore. Cu tot cu popas o sa avem o zi plina.
    Ziua 3: Plecam din Sulina spre Crisan - Dunarea Veche. E un traseu de inca 1,5 -max 2ore. Si aici putem ramane 2 nopti (sa mai si pescuim ....)
    Ziua 4: Plecam spre Chilia pe la mila 23, daca stie cineva traseul prin lacuri ( o singura data am fost si m-am ratacit)... e un drum superb.
    Am sa trec direct la ultima zi:
    Ziua 7 sau 8 : intoarcere spre parcare (in cazul meu Victoria) prin Crisan - Litcov.

    Daca va suna interesant... nu trebuie decat sa-l finisam.

    RăspundețiȘtergere
  25. Dar pana la toamna nu va surade o iesire fix la deschidere de sezon?? Da sa stam pe loc, nu sa alergam toata ziua cu barcile :) De joi pana duminica, cu ceaunul ala mare de care pomenea nea Mircea in alte postari, venim pregatiti si cu 1-2 miei :)), gasim si-un om al locului sa ne zica vreo reteta si sa mai invarta protapul, ne cunoastem mai bine pentru marea expeditie... Se inscrie cineva?? Bine... pentru nea Mircea e ca si cum ar iesii la un gratar de weekend cu prietenii. Se da jos din pat si se urca-n barca.

    RăspundețiȘtergere
  26. Se pare ca eu am postat fara sa vad traseul propus de nea Mircea. Arata bine! Fata de ce spuneam eu nu intram pe erenciuc si nici pe litcov, insa e foarte ok si varianta asta.

    RăspundețiȘtergere
  27. De acord cu Liviu ... dar ceaunul acela mare şi încă câteva asemenea lui, eu le știu doar la nea Sioma, pe Dunărea Veche. Nu se pune problema de cărat veselă acolo căci există deja. Particip cu siguranță la o astfel de invitație şi promit să ne simțim bine acolo indiferent de numărul de participanți ... încap pe platformă lejer 100 de corturi !!!
    Stabilim prin telefon data cu o singură rugăminte să fiu şi eu anunțat cu 2-3 zile înainte de sfârșitul lunii anterioare celei în care plecăm ca să pot planifica din timp graficul.
    În altă ordine de idei unii dintre noi pot veni şi fără barcă, cu nava de pasageri până la Crişan de unde vă putem lua cu bărcile, cei ce venim cu ele la Dunărea Veche. De la nea Sioma pană la pontonul de la Crişan cu barca nu fac mai mult de 15-20 minute. Şi înapoi tot la fel până la Crişan şi plecare către Tulcea cu nava de pasageri. Mă pot ocupa de toată logistica în acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  28. Pentru LIVIU ...
    Harta se găseşte pe net la adresa :

    http://www.info-delta.ro/harti-51/harta-deltei-dunarii-detaliata-327.html

    Te rog salveaz-o si deschide-o cu "Paint" unde editează cu roşu, traseul de care faci vorbire. Trimite apoi pe adresa mea craparulsef@yahoo.com - voi face eventuale modificări ceva de genul de a le îmbina pe amândouă rezultând astfel poate un traseu şi mai frumos, mai ales că lacurile Lumina şi Roșu sunt foarte interesante pentru răpitor.
    La fel vom proceda şi dacă mai sunt şi alte propuneri. După care îl voi ruga pe nea Ion să posteze o altă hartă în locul celei existente deja. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu doar am pus o intrebare :)
    Acum daca ne-ati dat si sprijinul si locatia... asta e. Ramane stabilit.
    Se anunta cineva??? Doar sa hotaram ceva detalii si data exacta (la tel.)
    Liviu
    tel. 0760 289 391

    RăspundețiȘtergere
  30. Liviu Neacsu spunea...
    Dar pana la toamna nu va surade o iesire fix la deschidere de sezon?? Da sa stam pe loc, nu sa alergam toata ziua cu barcile :) De joi pana duminica, cu ceaunul ala mare de care pomenea nea Mircea in alte postari, venim pregatiti si cu 1-2 miei :)), gasim si-un om al locului sa ne zica vreo reteta si sa mai invarta protapul, ne cunoastem mai bine pentru marea expeditie... Se inscrie cineva?? Bine... pentru nea Mircea e ca si cum ar iesii la un gratar de weekend cu prietenii. Se da jos din pat si se urca-n barca.
    ................................................
    @Liviu Neacsu
    Se tot vorbeste de ceva timp ,ca peste vreo 2,3 saptamini sa se faca o iesire la butuci la Nufarul.(una de primavara in formatie completa inclusiv prieteni de la Tulcea ,poate urca la deal si nea Mircea si asa ne vom gasi toti ) te informam de noutati ,avem si telefonul tau acuma ,nu e problema
    ps.avem si noi ceaun de 5 galeti

    RăspundețiȘtergere
  31. e perfect :)
    Daca nu era vremea asa ... aveam deja o iesire (doua)!!
    Prezent.

    RăspundețiȘtergere
  32. frumoasa harta, frumos traseul propus mai ales ca are citeva zone pe care nu le-am batut dar sint in proiect sa le bat anul acesta, dar din pacate e mult prea mult pentru mine, cu motorul meu de 5 CP jumatate din perioada expeditiei sau poate si mai mult voi fi numai pe drumuri, cu sanse mari sa ma ratacesc acolo unde nu cunosc zona; in concluzie daca o sa particip o s-o fac doar pe o anumita zona din traseul final al expeditiei, oi vedea eu care, ne intilnim undeva pe traseu, ma alatur expeditiei un timp dupa care ne despartim; mai ales ca am si alte planuri pentru anul acesta si se cam suprapun cu marea expeditie, deci prea multa baza sa nu puneti pe mine, vreau sa se stie asta de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
  33. O saptamina esti disponibil ? ,macar atita

    RăspundețiȘtergere
  34. ion paun spunea...
    O saptamina esti disponibil ? ,macar atita

    27 februarie 2011, 21:18
    --------------------------------

    pentru mine e mult prea devreme sa fac planuri pentru la toamna; cred ca 3, maxim 4 zile pot participa la expeditie; eu o sa ma organizez dupa ce va organizati voi

    RăspundețiȘtergere
  35. Varianta 2 de traseu e perfecta!!
    -Cine nu poate sau nu vrea sa plece din Tulcea, se poate alatura grupului pana la popasul de la Mahmudia. E ok pentru oricine isi tine barca de la Tulcea pana la Murighiol.
    -Cine nu are 10 zile libere pentru expeditie se poate despartii de grup, dupa sau in timpul celor 3 zile de tabara de pe bucla/dunarea veche.
    Eu cred ca doritorii ar trebuii sa se anunte! Periodic (la fiecare 15 - 20 zile) sa putem posta lista cu cei ce vor sa merga sau cei ce se vor razgandii.

    RăspundețiȘtergere
  36. Cum Initiativa e a lui nea Marius si scriem pe logul lui nea Ion, imi permit:
    1. Craparulsef (Mircea Barau)
    2. Ion Paun
    3. Liviu Neacsu + 2 "pescari"

    RăspundețiȘtergere
  37. Liviu Neacsu spunea...
    Cum Initiativa e a lui nea Marius si scriem pe logul lui nea Ion, imi permit:
    1. Craparulsef (Mircea Barau)
    2. Ion Paun
    3. Liviu Neacsu + 2 "pescari"
    4. Nea Gigel
    5. Nea Gheorghe
    6. Nea Vasile
    7. Cristi de la Tulcea
    8. Marian de la Barcanesti

    RăspundețiȘtergere
  38. Liviu, te rog sa verifici cu atenţie, mai erau înscrişi: Florentin Iuga, Ionuţ Lucian Niculae, Catalin Feraru, Claudiu Ştefan şi alţii ... ar trebui să verifici cele 5 pagini de pe forum. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  39. Lista ar trebui după părerea mea concepută astfel:

    nr.crt./_Prenume _______ / Nume ___ /avatar
    ex. / Marius - Mircea / Barău / craparulsef

    Toate acestea in ordinea alfabetică a prenumelui, cu alte cuvinte a celui mai des folosit in relaţiile noastre. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  40. craparulsef spunea...
    Lista ar trebui după părerea mea concepută astfel:

    nr.crt./_Prenume _______ / Nume ___ /avatar
    ex. / Marius - Mircea / Barău / craparulsef

    Toate acestea in ordinea alfabetică a prenumelui, cu alte cuvinte a celui mai des folosit in relaţiile noastre. Mulţumesc.
    ..........................................
    Da buna idee ,ii voi contacta pe baieti zilele urmatoare pentru a posta numele complet (la uni din ei ,nu stiu numele complet ,cu toate ca ne cunoastem de multi ani)

    RăspundețiȘtergere
  41. Helooooooo !!!
    Ce se mai aude cu plecarea?

    RăspundețiȘtergere