Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

miercuri, 13 iulie 2011

"Cum sa-i dam de cap CRAPULUI"

pan pan spunea...

NEA IOANE, decat sa postezi toata ziua buna ziua articole despre "ecomonie", mai bine deschizi un topic despre : - De ce nu trage CRAPUL vara asta?
Dupa ce ca suntem suparati ca nu prea prindem peste si mai suntem stresati de grijile noastre cotidiene , ai putea sa bagi informatii ,solutii , stiri despre , "Cum sa-i dam de cap CRAPULUI"


Un topic deschis la rugamintea lui Marian,
Mariane sa o luam cu inceputul,noi pescuim de multi ani doar intr-o anumita zona ,ne-am refugiat aici pentru ca e o zona unde se braconeaza cu ,curent foarte rar,din cauza asta noi si prieteni nostri am prins crap mare de multe ori.Anul trecut am avut apa foarte mare si au picat mult mai multi pomi in apa,nu era o problema grava ,dar sau colmatat malurile iar rezultatul e ca avem apa mult mai mica la mal.Crapul nu mai poate fi prins asa aproape de mal ,asa cum il prindeam noi in ani trecuti.Ai vazut ca din barca inca se prinde bucati mari,dar nu si linga mal.Pe toata zona unde pescuim noi au ramas doar vreo 4 locuri de la mal unde sint sanse sa ai trasaturi de crap. Dar nici locurile astea nu iti ofera cine stie ce posibilitati sa il vezi pe mal,Practic locurile ramase ,chiar daca sint mai adinci la mal ,totusi sint blindate de pomi pe fund si nu prea putem sa ii scoatem. A mai ramas sa incercam zona cu prag ,aia care e ultima la vale catre bac,dar acolo sigur trebuie nadit puternic, minim 2 saci cu boabe si iesirea trebuie sa dureze minim 4 zile.Sigur acolo vom prinde crap si vom prinde bine ,garantat.Am intins antenele azi ,vroiam sa schimbam locatia ,am dat mai multe telefoane,daca vom schimba locatia ,vom da de electricieni care bat toata Dunarea.Zona Giurgeni cu vechile locuri : In Chisc ,La Tiganu,In Cotul Baciului,La butuci de la Asambei sint batute de electricieni la greu care sint pe mina cu agenti care lucreaza la postul fix de Politie de Frontiera instalat sub podul de la Giurgeni. Zona Hirsova trebuie scoasa din calcule.In schimb am auzit ca Politia de Frontiera de la Braila e mult mai eficienta ,le e frica de ei si agentilor de la Hirsova ,dar astia de la Hirsova sint informati cind vin catre ei agenti de la Braila si se anunta intre ei.Zona Braila pare mai buna ,un prieten a venit alaltaieri de la Tacau ,am sa ma duc azi pina la el ,eu stiu de 2 bucati luate, unu la 12 kg si unu la 22kg, zice ca sint si poze,vad azi. Eu cred ca daca incercam acolo la noi pe zona cu prag ,il pacalim. Dupa cum vezi ,vorba unui prieten de la Giurgeni, e nasoala ,pestele e haituit de astia care dau cu curent la greu,stiau si baieti astia de la Giurgeni de aia care dau cu curent de pe vapor.

7 comentarii:

  1. Am fost la Baboiu adineauri,a stat o saptamina in zona Tacau in apropierea rampei de incarcat cereale,3 buc ,unu la 4 ,unu la 7 si unu la 12 ,nu a existat nici-o bucata la 22. au mai fost multe bucati de la 1 la 2 kg (franzele)si citiva carasi ,sa momit cu o galeata de porumb aruncata asa ca de insamintare in prima zi ,apoi cu turte de pamint cu boabe in ele,toata nada a fost aruncata in primele 3 zile.Acuma nu mai merge bine in zona Tacau ,vintura apa tare barjele care incarca griu.Asta a stat o saptamina ,nu a trecut nimeni cu curent,in schimb a trecut de 2 ori politia de frontiera ,localnici povesteau ca se feresc de politia de frontiera de la Braila ,care trece des prin zona .Sint niste agenti rai, nu pot pica la pace cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost Fane prietenul lui Gheorghe la Giurgeni sanga de pod , inspre nea Lica (pe Dunare paralel cu ialomita veche a stat doua zile (o moaca de 30cm si doi carasi).
    Informatie de la pescarii cu plase din zona- Nu au prins nimic la 300 metri de plase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-a batut caldura in cap si pe noi si pe pesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai, nu mai sint crapi in zona, ca i-a prins Nea Vasile pe toti si voua nu v-a mai lasat nici unul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anul asta o sa ma satur de icre; toti carasii pe care i-am prins pina in prezent au fost plini; peste 3-4 ani va fi si mai putin peste, ca anul asta nu prea au lasat icrele, plus braconajul, asa ca marile capturi vor fi din ce in ce mai rare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da asa e Cristi,anul asta nu am avut apa mare ,japsele nu au fost inundate ,asa ca pestele nu a avut unde sa depuna icrele.Referitor la nea Vasile ,are girla peste destul si pentru noi,problema e ca ne-am invatat cam comozi ,iesim pe girla doar 3 zile ,nu insistam ,nu il cautam destul, ,nu se mai nadeste puternic deloc (dar anul asta nici nu prea ai unde sa nadesti) una peste alta ,de multe ori iesim mai mult la relaxare , nu ne batem capul prea mult cu gasirea unor locuri mai bune .Campam la intinsura sau aproape de Dunarice si pescuim cit mai aproape de locul unde am campat.Anul asta e mai dificil ,Pestele e in zona ,dar trebuie gasita zona unde el sta aproape de mal si ziua (deci zona adinca)si momit puternic acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apa e intradevar destul de scazuta ,dar sper sa gasim mai la vale un loc cu prag ,eu stiu ca era pe o lungime de vreo 50m prag , nadim bine locul si il incercam acolo ,citeva zile.

    RăspundețiȘtergere