Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

vineri, 4 martie 2011

O trupa de francezi la pescuit in Delta Dunari

Un film frumos , se pot vedea si monturi de crap , capturi ,cum ? si cu ce momesc locul ( nada compusa din combinati boiles in amestec cu porumb inmuiat ) ,un pescuit sportiv cu pesti eliberati in totalitate , dar nu e un pescuit la butuci ,e un pescuit pe zone cu prag fara agatatura ,care permite folosirea unor scule moderne.Merita vazut.

7 comentarii:

  1. un film care merita vazut,si o pledoarie pentru acest colt de rai...azi ascultam la radio ca,stuful deltei incepe din nou sa fie cautat la export,pentru acperisul caselor eco...oare se vor transforma actualii braconieri in muncitori onesti,sau vor intelege cei din turism ca,mai bine mai putin de la multi,decat mult de la putini?doua directii care ar schimba probabil destinul deltei,dar mai ales pe cel al oamenilor ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu unul mai aveam putin si adormeam; slabut, tare slabut; jumatate de film e cu sosirea, bagaje, transport, cazare si mincare; tehnica de pescuit zero si mult prea putini pesti la citi si la cit de dotati erau; si au pescuit in zona Chilia, in patria crapului.
    slabut, tare slabut

    RăspundețiȘtergere
  3. se vede dupa ei ca erau afoni in ce priveste zonele salbatice; pescari de crapodroame.

    RăspundețiȘtergere
  4. azi m-am intilnit cu nea Vasile, pleca de la munca; am stat putin de vorba; pe girla deocamdata nici o miscare; mi-a povestit despre revelionul pescarilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. clipurile noastre sint mai pline de viata, si sint facute de amatori.

    RăspundețiȘtergere
  6. racul_albastru spunea...
    eu unul mai aveam putin si adormeam; slabut, tare slabut; jumatate de film e cu sosirea, bagaje, transport, cazare si mincare; tehnica de pescuit zero si mult prea putini pesti la citi si la cit de dotati erau; si au pescuit in zona Chilia, in patria crapului.
    slabut, tare slabut
    ...........................................
    @cristi
    Cred ca sa vrut ca filmul,sa prezinte si putin din organizare,peisaj,nu doar pescuit ,ca au alocat multe minute din clip cu treaba asta ??? e problema lor,probabil si cred ca sigur ,tot clipul reprezinta o amintire pentru ei,nu cred ca au venit sa ne dea ei lecti aici la noi,NU AU CUM ,Si eu m-am mirat cind am vazut ca pescuiau si momeau cu boiles ,SI CA AU MAI SI PRINS , dar mai este o chestie ,ATENTIE,,TOTI STRAINI ASTIA CARE VIN LA PESCUIT IN DELTA ,,,,NU STIU SA FACA MAMALIGA,,,,MULTI NICI NU STIU CE E AIA,,,EI STIU UNA SI BUNA ,,,,CRAPUL SE PRINDE LA BOILES,,,,cind noi prindeam crap ACU 50,60 DE ANI ,LA MAMALIGA,,NU SE INVENTASE BOILESUL.
    Pai firmele astea care produc nade si momeli nu trebuie sa traiasca si ele??????????
    Nu am nimic impotriva nadelor moderne si nici impotriva celor care nu stiu,, la ce prindem noi crapul pe dunare.

    RăspundețiȘtergere
  7. De multe ori fac mamaliga cu tot felul de arome ,SI CRAPUL TRAGE ,CEL MAI BINE LA AIA SIMPLA ,,FARA NICI-O AROMA IN EA.

    RăspundețiȘtergere