Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

sâmbătă, 5 februarie 2011

Povestea lucrurilor sau drumul civilizatiei catre colaps

Povestea lucrurilor (The Story of Stuff)
Anie Leonard, autoarea acestui scurt documentar, este expert international in probleme de sanatate a mediului si sustenabilitate. Anie este coordonatoarea grupului de fondatori pentru Productie si Consum Sustenabil si comunica intregii lumi impactul culturii consumului si materialismului asupra economiilor globale si sanatatii. Film arata pe scurt intr-un mod educativ intregul sistem de la Extractie si pana la Eliminare pe care il parcurg toate bunurile pe care le folosim, sacrificiile si risipa de resurse din sistemul monetar. In prezent acest film documentar circula in scoli, universitati si internet.
preluare de pe blogul : LUMEA VIITORULUI
link : http://lumeaviitorului.blogspot.com/2011/02/povestea-lucrurilor-story-of-stuff.html

Partea nr.1

Partea nr.2

3 comentarii:

  1. Doua clipuri 100 la 100 (100%) adevarate; am venit de la munca, rupt de foame dar era calculatorul liber si am intrat pe blog, nu m-am mai dezlipit pina nu am vizionat ambele clipuri; foarte adevarate, asta e realitatea iar finalul este previzibil, orice progres are si regres, se va ajunge in punctul in care nu cred ca va dispare specia umana, fata de alte mii de specii care vor fi anihilate, dar vor fi vremuri grele in care cel mai puternic supravietuieste la propriu; nici eu si poate nici copilul meu nu va apuca acele vremuri, cel putin asta imi doresc, dar cei din viitorul apropiat sigur; dar daca acele vremuri vor veni mai repede, tatal meu are o vorba: "decit 100 de ani cioara mai bine 50 da VULTUR".

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost invatati ca fericirea consta in "a avea", nu in "a fi". Si de fapt, acumulam intr-o veselie, fara sa realizam ca asta nu ne face deloc mai fericiti. Nu vrem sa ne dam seama ca apusul de soare pe malul apei e la fel de frumos, indiferent ca pescuiesti cu o varga de alun sau cu ultimul tip de lanseta, hiper-performant, dar care la anul va fi si el depasit. Iar exemplul asta se poate extrapola la toate domeniile existentei noastre.

    RăspundețiȘtergere