Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

miercuri, 6 iunie 2012

1 iunie 2012 ,o iesire in Delta


Zilele astea am avut o iesire rara, poate si din cauza faptului ca nu mai beau deloc alcool ,cind mergeam 3 zile in delta ? ,o zi beam ,o zi zaceam si o zi pescuiam si aia vaide mama ei de zi ? ca mai trebuia sa string si bagajul, dar acum tot timpul a fost alocat pescuitului dar si cu sprijinul a 2 prieteni ,care m-au directionat catre 2 locati bune,una o stiam de anul trecut dar mi-a fost confirmata si de Dorin Forgo ,a doua locatie nu o stiam ,ma dirijat nea Sandor Nicolae,cu ocazia asta le multumesc si aici.Pe ambele locati era apa limpede ,pe una am momit de seara ,aproximativ o galeata si ceva de boabe ,urmind sa pescuiesc in urmatoarea zi ,iar pe a doua ? am momit a doua zi dimineata devreme ,urmind sa pescuiesc in aceiasi zi ,dar dupa masa ,cind voi parasi prima locatie ,probabil in jurul orei 4 dupa amiaza. Distanta dintre locati ,aproximativ 7,8 km , ambele locati , canale cu apa limpede .Cel mai mare ciortan 3,3kg , dar foarte ,foarte multi la kg si citiva mai mici, sub kg.Peste sa prins mult ,Gelu ,care e un zdrahon ,abia a scos juvelnicul din apa  .Pe a doua locatie sa prins in 2,5ore cit sa prins ,toata ziua ,pe prima locatie ,in prima jumatate de ora nu am putut sa montez si a doua lanseta ,tragea prea des ,dar ma bucur ca sa saturat toata lumea de peste . In prima seara ,in trecere ,am trecut pe linga canalul Iacubov ,apa foarte tulbure ,dar plin de crap ,,care sarea,, a doua zi de dimineata am trecut prin zona ,apa mai tulbure ,dar fara peste. Vorba lui nea Sandor ,fuge si el de tulbureala asta ,la apa limpede,in lacuri si pe canale , matale ai sta intr-o zona plina de fum, unde aerul e irespirabil? A fost o iesire cu sare si piper ,cum ar spune uni , cu aplauze primite de la turisti , care erau plimbati de barcile localnicilor si ne surprindeau in actiune cu cite un ciortan in lanseta ,cu comentarile rautacioase ale altor echipaje ,care vazind ritmul foarte rapid al scoateri ciortanilor din girla ,discutau intre ei ca vezi doamne ,,DAM  LA  JAPCA ,pentru ca ei nu prindeau nimic de citeva ore  ,cu scoaterea unui ciortan cu pantaloni in vine ,cind imi faceam nevoile  si surprins de o barca incarcata de turisti ,care rideau de ce vedeau , cu un bors facut la meserie si mult peste prajit .

2 comentarii:

 1. buna ziua domnu ion as dori daca se poate sai dati si mie un sfat va rof di suflet as dori sa merg saptamina aceasta la pescuit in delta si nu stiu unde va rog sami dati si mie un sfat unde sa ma duc de 3 ani nu am mai prins si eu un crap la noi la braila si vin in delta in speranta cami voi indeplini visu nu vreau ceva capitatl ci doar sa ma distrez ca ma duc cu familia inca odata va rog sa ma ajutati pe sulina pe sf.gheorghe unde stiti dumneavoastra unde mas si putea caza dumneavoastra decideti va admir munca care o faceti sunteti un om de exceptie salutarii *ANDREI )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut ,iti trebuie o barca cu motor si ideal si un sonar ,am pescuit anul trecut si anul asta in zona Crisan ,dar este doar un reper,zona Crisan ,pentru ca plecam pe canale cu apa adinca de minim 3m si limpede,momeam de seara cu boabe de porumb iar a doua zi pescuiam pe locurile momite.Sa ai lansete sensibile ,in general pe patul de nada predomina ciortan de la 700gr ,mai rar ,pina la 2 kg ,foarte rar mai mare ,majoritatea la 1kg ,iti pot da 2 nr de telefon ,nea Mircea de la Sulina te poate ajuta cu un sfat 0723658807 sau nea Forgo Dorin patronul de la pensiunea Deltahouse 0755248260,de la Mila 23, La nea Forgo poti inchiria si o barca ,poti dormi seara la pensiune ,asta in cazul in care nu ai o barca.Pentru detali ma poti suna 0726037708.
   Sanatate

   Ștergere