Dimineaţa pe gârlă

Dimineaţa pe gârlă
Pe Dunare acum vreo 35 de ani

sâmbătă, 25 februarie 2012

Bautura , tintari si pescari        Acum multi ani, de mult tare, eram un pusti si eram prin Insula Mica a Brailei, anul ala racolasem 2 tovarasi de la Ploiesti (fratii Petreanu), lucrau la centrala la Cernavoda ,sudori specialisti (toate sudurile erau verificate cu raze gama) ,ultra meseriasi si ultra betivi.Faceau norma de sudura pentru o luna intr-o saptamina si ceva ,iar restul zilelor pina la o luna ? veneau la mine in Insula Mica a Brailei .
        O data au venit cu inca unu (nu era pescar) nea Nelu Calu (campion la tarie) Astia cind veneau , aveau 3 bagaje fiecare : o ranita in spinare si 2 sacose, cite una in fiecare mina (ce contineau bagajele? Votca sau rachiu alb cit cuprinde, iar de mincare avea fiecare cite o piine si o conserva de fasole ,asta era toata mincarea ,restul ? sacosele si ranitele pline de sticle) i-am luat de la pod si am plecat catre Insula Mica, pe jos, nu am reusit sa ajungem unde aveam tabara, am trecut cu barca in Insula Mica si am ramas acolo unde am coborit din barca (astia erau prea beti si nu mai puteam sa ii duc mai departe (mai aveam de mers vreo 6 km) se insera si nu era nici-o adiere de vint, tintari ii trageam pe gura si se lipeau pe beregata, multi tare .
        Noaptea aia am facut-o ,unde ne-a lasat ala cu barca ,pe toti ne paradise tintari ,Nelu Calu statea in maieu si in pantaloni scurti ,nu sa atins un tintar de el.Dimineata l-am gasit dormind in iarba in maieu ,nu avea o ciupitura .La mine se invatase pielea nu prea ii mai simteam cind ma intepau ,dar imi venea sa vomit cind ii inghiteam .
        Astia nu pescuiau pina nu terminau bautura ,dura poate si 2 saptamini pina o terminau ,apoi mai zaceau una ,doua zile si apoi se apucau si ei de pescuit. Pa timpuri se bea tare nene ,bea pescarul tot ce prindea,nu se mai oprea pina nu cadea in cap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu